2131041
Tennis

Aangeslagen Zverev: 'Ik kon niets meer'

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Tennisser Alexander Zverev laat een MRI-scan maken van zijn linkerbovenbeen om te zien hoe groot de schade is. 

Alexander Zverev

Alexander Zverev

De nummer drie van de wereld raakte geblesseerd tijdens de kwartfinale op Roland Garros tegen Dominic Thiem. De Duitser werd zichtbaar gehinderd door zijn fysieke probleem en kon de Oostenrijker amper partij bieden (6-4 6-2 6-1).

Lees ook: - Thiem roept aangeslagen Zverev halt toe Cecchinato stunt op Roland Garros: exit Djokovic - Djokovic twijfelt over Wimbledon

"In de vierde game van de eerste set voelde ik na een paar rally's voor het eerst iets", zei Zverev, die al drie vijfsetters in Parijs in de benen had. "Toen ik over het gravel gleed, voelde ik ineens iets trekken in mijn bovenbeen. Ik dacht: dat komt omdat ik al zo lang op de baan heb moeten staan, het zal vanzelf wel weggaan. Maar het ging juist steeds slechter. Halverwege de tweede set werd de pijn echt erg. Ik dacht aan opgeven, maar dat wilde ik niet doen in een kwartfinale van een grandslamtoernooi. Maar goed, ik kon niet meer serveren en amper bewegen. Eigenlijk kon ik niets meer."

Zverev laat over een paar dagen een scan maken van zijn pijnlijke bovenbeen. "Hopelijk herstel ik snel. Na een goed gravelseizoen wil ik namelijk ook graag goed spelen op het gras."