Nieuws/Sport
2131680
Sport

'Dat betekent dat hij niet in aanmerking komt voor een basisplaats'

Koeman moet Berghuis teleurstellen

caption

caption

Bondscoach Ronald Koeman stapte in maart na zijn openingsnederlaag (0-1) in de ArenA tegen Engeland, toen Oranje in een 5-2-3-systeem speelde, direct over op een een 5-3-2-systeem. En met succes. Tegen Europees kampioen Portugal leverde het direct een 3-0 overwinning op. 

caption

caption

„En daaraan houden we nu ook vast", stelde Koeman maandag nadat Oranje net als tegen Slowakije ook tegen Italië tot 1-1 was gekomen. 

"Beide gelijke spelen en de twee slechte eerste helften werden gevolgd door twee goede tweede helften en hebben niets met het systeem te maken. Daarom handhaaf ik die formatie voor de oefeninterland tegen Peru en Frankrijk (respectievelijk op 6 en 9 september, red.) voor de Nations Leauge."

Voor bepaalde spelers en één in het specifiek betekent dat slecht nieuws. "Inderdaad betekent het dat een buitenspeler als Steven Berghuis ondanks zijn kwaliteiten niet voor een basisplaats in aanmerking komt." 

De Feyenoord-aanvaller kwam tegen Italië twintig minuten voor tijd in het veld en stelde Nathan Aké in de gelegenheid om de gelijkmaker binnen te kopen.

Lees hier het gehele verhaal: PREMIUM - Koeman is eruit: 'Ik ben veel wijzer geworden'