Nieuws/Sport
2132475
Sport

Acht voetballers waren 24 uur 'in de weer' met 30 prostituees

'Mexicaanse orgie zorgt voor WK-rel'

Mexico is in rep en roer door de publicatie.

Mexico is in rep en roer door de publicatie.

Acht voetballers van de Mexicaanse WK-selectie zijn in eigen land stevig onder vuur komen te liggen. De spelers namen vorig weekeinde volgens magazine TVNotas deel aan een orgie met maar liefst dertig prostituees. 

Mexico is in rep en roer door de publicatie.

Mexico is in rep en roer door de publicatie.

Het seksfeest zou drie dagen geleden na het oefenduel met Schotland in Mexico-stad (1-0 zege) hebben plaatsgevonden. TVNotas heeft foto's van de aankomst van de spelers bij het hotel gepubliceerd. De orgie zou 24 uur hebben geduurd. Het tijdschrift sprak van een 'una noche loca', oftewel 'een gekke nacht'. 

Het gaat om Benfica-spits Raul Jimenez, de broers Jonathan en Giovani dos Santos van LA Galaxy, Standard Luik-doelman Guillermo Ochoa, FC Porto-middenvelder Héctor Herrera en Jesús Gallardo, die in eigen land actief is voor UNAM Pumas. Ook de namen van Eintracht Frankfurt-spelers Carlos Salcedo en middenvelder Marco Fabian, teamgenoten van oud-PSV'er Jetro Willems, worden genoemd.

De secretaris-generaal van de Mexicaanse federatie heeft gereageerd op het voorval en was opvallend mild in zijn oordeel. "De betreffende spelers hebben geen training gemist. Het feest vond plaats in hun vrije tijd", aldus Guillermo Cantu. 

De Mexicaanse selectie is inmiddels afgereisd naar Europa. Zaterdag oefent El Tri nog in en tegen Denemarken. In Rusland moeten de Midden-Amerikanen een poule met Duitsland (17 juni), Zuid-Korea (23 juni) en Zweden (27 juni) zien te overleven.

PSV'er Hirving Lozano is een van de blikvangers bij de Mexicanen. Ook voormalig PSV'ers Hector Moreno en Andres Guardado en ex-FC Twente-aanvaller Jesus Corona zijn door bondscoach Juan Carlos Osorio opgenomen in de WK-selectie.