Nieuws/Sport
2132952
Sport

De Graafschap heeft beet bij aanvallers

Furdjel Narsingh verkast naar De Graafschap.

Furdjel Narsingh verkast naar De Graafschap.

De Graafschap heeft zich opnieuw versterkt. De gepromoveerde club neemt Furdjel Narsingh mee naar de eredivisie.

Furdjel Narsingh verkast naar De Graafschap.

Furdjel Narsingh verkast naar De Graafschap.

De dertigjarige aanvaller komt transfervrij over van SC Cambuur, waar hij in het verleden al samenwerkte met Henk de Jong, de huidige hoofdtrainer van De Graafschap.

"Furdjel is een snelle en behendige aanvaller, die goed op de rechterkant uit de voeten kan", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede van de Superboeren.

"Onze trainers Henk de Jong en Sandor van der Heide hebben eerder met hem gewerkt in de eredivisie. Wij zijn overtuigd dat hij ook voor ons een meerwaarde kan zijn op het hoogste niveau."

De broer van international Luciano Narsingh speelde eerder voor AZ, FC Volendam, Telstar en PEC Zwolle. De Graafschap trok voor komend seizoen ook al de aanvallers Mohamed Hamdaoui, Stef Nijland en Jordy Thomassen aan.

Bovendien werd woensdag duidelijk dat de club het contract met Daryl van Mieghem heeft weten te verlengen. De aanvaller komt over van Heracles Almelo, dat hem al anderhalve jaar verhuurde aan De Graafschap. 

"Daryl heeft steeds aangegeven dat hij het naar zijn zin heeft in Doetinchem, hij had een groot aandeel in onze promotie. Toen duidelijk werd dat wij weer zouden uitkomen op het hoogste niveau werd De Graafschap weer een serieuze optie. Wij zijn dan ook blij dat wij er met hem zijn uitgekomen. Met zijn snelheid en ervaring is hij van grote waarde", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede.