2133661
Wielrennen

Limburger onbevangen van start in Vendée

Dumoulin mikt op klassement in Tour

Tom Dumoulin keert terug in de Tour de France.

Tom Dumoulin keert terug in de Tour de France.

Sunweb heeft woensdag bekendgemaakt wat TELESPORT maandag al meldde: Tom Dumoulin gaat naar de Tour de France.

Tom Dumoulin keert terug in de Tour de France.

Tom Dumoulin keert terug in de Tour de France.

De nummer twee van de Giro d'Italia mikt net als in Italië op een zo'n hoog mogelijke klassering in het eindklassement. "Ik ben heel trots op wat ik in de Ronde van Italië heb bereikt. Elk resultaat in de Tour de France is voor mij een bonus", aldus Dumoulin in een officiële verklaring.

"Na een goede Giro hebben we ervoor gekozen om ook nu weer op het klassement te mikken. Zonder dat we een specifiek resultaat in gedachte hebben, kunnen we op deze manier veel leren. Twee grote rondes achter elkaar rijden is voor mij een nieuwe ervaring. Dat gaat waardevolle inzichten voor de toekomst opleveren." 

Trainer Adriaan Helmantel legt uit waarom de keuze uiteindelijk op de Tour is gevallen en niet op Vuelta a España. "In Spanje had Tom frisser aan de start gestaan, maar het leerproces in de Tour is met het oog op de lange termijn interessanter voor ons. Het is goed mogelijk dat hij in het de derde week zwaar gaat krijgen, maar zelfs als dat gebeurt, zien we dit als een succesvol proces. De data en kennis die we opdoen, zal helpen met onze toekomstige klassementsambities in de Tour."

Sunweb presenteerde woensdag een voorselectie met daarop twaalf namen. Ook de Nederlanders Roy Curvers, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Mike Teunissen mogen hopen op een plekje aan het Grand Départ in de Vendée op 7 juli. Vier renners moeten nog afvallen. 

Volledige voorselectie

Søren Kragh Andersen (DEN) Nikias Arndt (DUI) Phil Bauhaus (DUI) Roy Curvers (NED) Laurens ten Dam (NED) Tom Dumoulin (NED) Simon Geschke (DUI) Chad Haga (USA) Wilco Kelderman (NED) Michael Matthews (AUS) Mike Teunissen (NED) Edward Theuns (BEL)