Sport/Tennis
2133953
Tennis

Nadal verliest set op Roland Garros na 37 (!) setzeges

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Na 37 gewonnen sets op rij heeft Rafael Nadal op Roland Garros een set verloren.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

De Argentijn Diego Schwartzman won donderdagmiddag in de kwartfinale de eerste set met 6-4 van de Spaanse gravelspecialist. De laatste keer dat Nadal een set verloor op Roland Garros was in de verloren finale van 2015 tegen de Serviër Novak Djokovic.

Schwartzman ging onbevangen van start tegen de beste tennisser van de wereld. Met veel moeite behield Nadal nog de eerste game maar de volgende servicegame van de 32-jarige Spanjaard ging wel naar de Argentijnse nummer twaalf van de wereld. Beide tennissers hadden daarna moeite met het behouden van hun eigen games. Op 4-4 brak de 25-jarige Argentijn andermaal de service van Nadal.

De Spanjaard wilde zijn reeks niet zomaar laten doorbreken en sloeg nog twee setpunten weg en kreeg nog een breakpoint. Deze benutte hij niet en de derde kans voor Schwartzman was wel raak.

Regen

In de tweede set pakte Schwartzman opnieuw een voorspong. Bij een stand van 3-2 in het voordeel van de Argentijn begon het te regenen en kwamen de paraplu's te voorschijn. Daarop besloot de scheidsrechter de partij te onderbreken.

Na een half uur kwamen beide tennissers weer terug op het gravel. Nadal verscheen als herboren. Na een kwartier had de gravelspecialist zijn achterstand omgezet in een 5-3 voorspong en mocht hij serveren voor de setwinst, maar opnieuw gooide regen roet in het eten.