Sport/Autosport
2134524
Autosport

Toro Rosso vangt bot bij Norris

Lando Norris

Lando Norris

Reserverijder Lando Norris van Formule 1-team McLaren is niet ingegaan op een aanbod van Toro Rosso het racestoeltje van Nieuw-Zeelander Brendon Hartley over te nemen.

Lando Norris

Lando Norris

De achttienjarige Norris, momenteel leider in de Formule 2, ziet zijn toekomst bij McLaren. ,,Ik voel me gevleid door de belangstelling, maar ik ben volledig gefocust op de Formule 2 en hoor thuis bij McLaren'', aldus de talentvolle Brit.

Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, zou Hartley willen lozen omdat hij tot dusver ondermaats presteert. De verhalen dat hij voortijdig moet vertrekken doken op na de Grand Prix van Monaco, maar Toro Rosso wil er officieel niets over kwijt. McLaren liet weten dat het de aanbieding van Toro Rosso heeft afgewezen. ,,Het verbaast ons niet dat andere teams onze coureurs benaderen. Ze zien net als wij hun grote talent'', aldus een woordvoerder.

Nyck de Vries

McLaren ziet in Norris de gedroomde opvolger van Fernando Alonso, van wie onduidelijk is of hij na dit jaar nog in de Formule 1 wil blijven. Het is ook mogelijk dat hij de Belg Stoffel Vandoorne, die meestal langzamer is dan Alonso, vervangt.

De Nederlander Nyck de Vries speelt ook nog een rol. De Fries zit ook in het talententeam van McLaren en rijdt evenals Norris in de Formule 2. Hij zou aanspraak maken op promotie naar het Formule 1-team van de Britse renstal als hij dit jaar beter presteert dan Norris in de Formule 2.