Nieuws/Sport
2134599
Sport

Forse celstraf oud-baas Dinamo Zagreb

Zdravko Mamic

Zdravko Mamic

ZAGREB - Zdravko Mamic moet voor 6,5 jaar de cel in. De oud-president van de Kroatische voetbalclub Dinamo Zagreb kreeg woensdag die straf opgelegd wegens belastingontduiking en verduistering.

Zdravko Mamic

Zdravko Mamic

Zoran Mamic, broer van Zdravko en oud-trainer van Dinamo, werd veroordeeld tot 4 jaar en 11 maanden celstraf. Twee andere oud-bestuurders van Dinamo en een belastingambtenaar moeten ook de gevangenis in.

Geen van de veroordeelden was woensdag aanwezig toen de rechtbank uitspraak deed. Zdravko Mamic vertrok een dag eerder naar buurland Bosnië. Mamic en co kunnen hoger beroep aantekenen tegen de uitgesproken straffen.

Luka Modric is ook bij de zaak betrokken. De Kroatische middenvelder van Real Madrid is eerder aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. Modric zou vorig jaar als getuige hebben gelogen tijdens de rechtszaak die vanwege belastingontduiking en geldverduistering was aangespannen tegen zijn oude club Dinamo Zagreb. In Kroatië staat een gevangenisstraf van zes maanden tot maximaal vijf jaar op meineed.