Sport/Voetbal
2135210028
Voetbal

Erehaag voor wereldkampioen Messi bij terugkeer op training

Lionel Messi met Achraf Hakimi.

Lionel Messi met Achraf Hakimi.

Lionel Messi is woensdag teruggekeerd bij Paris Saint-Germain. De 35-jarige Argentijnse spelmaker meldde zich in de loop van de ochtend op het trainingscomplex van de regerend Franse kampioen. Paris Saint-

Lionel Messi met Achraf Hakimi.

Lionel Messi met Achraf Hakimi.

Germain plaatste op Twitter een filmpje van de aankomst van Messi, die wat mensen begroette. Ook zijn foto’s te zien waarop ploeggenoten hem in de kleedkamer verwelkomen, onder anderen de Braziliaan Neymar.

(Tekst gaat verder onder Tweet)

Messi kreeg na het behalen van de wereldtitel wat langer vrijaf van trainer Christophe Galtier. Zijn Franse ploeggenoot Kylian Mbappé sloot, op eigen verzoek, kort na de verloren WK-finale alweer aan. „Een erehaag voor onze wereldkampioen”, schreef PSG bij een foto op de website waarop Messi door medespelers en andere werknemers van de club wordt begroet.

(Tekst verder onder Tweet)

„Ik wil iedereen bedanken voor de ontvangst die ik heb gekregen”, liet Messi optekenen. „Ik ben gelukkig en ik zal me voorbereiden op de uitdagingen die voor me liggen.” De Argentijn zei verder nu „goed te willen gaan trainen, om zo snel mogelijk weer in het ritme te komen en klaar te zijn als de coach besluit dat ik kan spelen.”

Zonder Messi verloor koploper Paris Saint-Germain zondag in de Franse competitie met 3-1 bij nummer twee RC Lens, dat na zeventien speelronden een achterstand heeft van 4 punten.