Sport/Tennis
2135708716
Tennis

Bertens ook in Linz zonder Sluiter

Kiki Bertens en Raemon Sluiter

Kiki Bertens en Raemon Sluiter

Ook bij de WTA-toernooien van Linz en Mozkou zal Kiki Bertens nog zonder Raemon Sluiter in haar spelersbox op de baan staan. Elise Tamaëla en Bertens’ vriend Remko de Rijke staan Bertens de komende weken bij.

Kiki Bertens en Raemon Sluiter

Kiki Bertens en Raemon Sluiter

De 35-jarige Tamaëla maakt sinds begin dit jaar deel uit van Team Bertens. De voormalig prof reisde geregeld mee als fysiotherapeut en assistent-trainer van Sluiter.

Sluiter en Bertens kozen er in september, na de US Open, voor om een adempauze in te lassen. Na goed overleg werd toen afgesproken dat de 41-jarige Rotterdammer niet zou meereizen naar Azië, waar Bertens toernooien speelde in Zhengzhou, Osaka, Wuhan en Peking. Na het toernooi van Peking, waar Bertens afgelopen zaterdag in de halve finales werd uitgeschakeld door Ashleigh Barty volgde opnieuw overleg.

WTA Finals

Bertens is verwikkeld in een felle strijd met een aantal concurrentes voor plaatsing van de WTA Finals. Op dit moment is de 27-jarige Nederlandse de nummer negen in de Race tot Shenzhen. De beste acht speelsters plaatsen zich rechtstreeks voor het eindejaarstoernooi, dat van 27 oktober tot en met 3 november wordt afgewerkt.

Vorig jaar mocht Bertens door een blessure van Simona Halep als nummer negen meedoen aan het toetje van het seizoen. Ze maakte toen indruk met een plek in de halve eindstrijd. In die fase van het toernooi bleek Elina Svitolina net wat beter. Bertens kreeg die Oekraïense topspeelster er afgelopen week in Peking bij de laatste acht wel onder. In dat duel bleek dat ze haar vormdip te boven was gekomen. De drie toernooien voor Peking volgde telkens een snelle aftocht.

Wildcard

Bertens accepteerde een wildcard voor het WTA-toernooi in Linz. In de eerste ronde stuit de geboren Wateringse daar deze week op een qualifier. Omdat de als derde geplaatste Anastasija Sevastova uit Letland zich maandag geblesseerd terugtrok, is het schema aangepast. Bertens zou in eerste instantie te maken krijgen met Anastasia Pavlyuchenkova. Ze komt woensdag voor de eerste keer in actie.