Nieuws/Sport
2136457
Sport

Petrucci opvolger Lorenzo bij Ducati

Danilo Petrucci.

Danilo Petrucci.

Het 'silly season' in de MotoGP is nog steeds in volle gang. Na het aangekondigde vertrek van Dani Pedrosa bij het Repsol Honda-fabrieksteam en de komst van zijn opvolger Jorge Lorenzo, maakte het Ducati-fabrieksteam bekend dat de Italiaan Danilo Petrucci volgend jaar de opengevallen plek van Lorenzo gaat innemen.

Danilo Petrucci.

Danilo Petrucci.

Petrucci die vorig jaar tweede in de Dutch TT werd, rijdt dit seizoen nog voor het klantenteam Pramac Ducati. Hij wordt teamgenoot van Andrea Dovizioso.

Eveneens werd officieel dat de Maleisische MotoGP-coureur Hafisz Syahrin zijn contract bij Tech3 Racing heeft verlengd. Het Franse team waarvoor Bo Bendsneyder in de Moto2 uitkomt, gaat de komende jaren de Yamaha-motor verwisselen voor de KTM-machine. In 2019 krijgt Syahrin gezelschap van de Portugees Miguel Oliviera die dit jaar de KTM Moto2-machine bestuurt.

Het wachten is nu op officiële berichtgeving dat het grote Spaanse talent en Moto3-wereldkampioen Joan Mir de nieuwe teamgenoot gaat worden van Alex Rins in het Suzuki-fabrieksteam. Mir doet nu aan de Moto2-races deel en speelt daarin als rookie een voorname rol.