Nieuws/Sport
2136719
Sport

Rode Duivels winnen wel eenvoudig van WK-ganger

Aanslag op benen Belgische spelers

Hazard werd binnen 30 seconden hard getackeld.

Hazard werd binnen 30 seconden hard getackeld.

De vrees voor nieuwe blessures bij het nationale elftal van België is groot. In het oefenduel met Egypte werden de Belgen vrijwel direct knetterhard aangepakt. 

Hazard werd binnen 30 seconden hard getackeld.

Hazard werd binnen 30 seconden hard getackeld.

Na de blessure van Vincent Kompany zaterdag tegen Portugal houdt heel België zijn adem in. Nóg een kwetsuur kunnen de Rode Duivels zich niet veroorloven, zeker als het een sleutelspeler is die uitvalt.

Al na dertig seconden van de vriendschappelijke interland tussen België en Egypte verdedigden de bezoekers zeer hard. Een stevige tackle van Tarek Hamed haalde aanvoerder Eden Hazard onderuit, waarna die kermend naar zijn rechterknie greep. Slechts geel voor Hamed.

Eenvoudig

Enkele minuten later werd Yannick Carrasco gevloerd door Ahmed Fathy. Ook die kreeg geel. Het is duidelijk dat Egypte met een plan naar het Koning Boudewijnstadion af was gezakt. 

De Rode Duivels wonnen de oefenwedstrijd tegen Egypte wel met 3-0. Bij rust leidden de Belgen al met 2-0 dankzij doelpunten van Romelu Lukaku en Eden Hazard. In blessuretijd van de tweede helft schoot Marouane Fellaini de derde binnen. Egypte maakte weinig indruk in het Koning Boudewijnstadion.

Kompany

Het was de eerste overwinning van België op Egypte ooit. 

Bondscoach Roberto Martinez had zijn team iets gewijzigd. Laurent Ciman, die meegaat naar het WK als achtervang van de nu nog geblesseerde verdediger Vincent Kompany, mocht in de basis beginnen. Axel Witsel kreeg op het middenveld de voorkeur boven Mousa Dembélé.

Salah

Bij Egypte ontbrak nog de geblesseerde topspits Mo Salah. Op doel stond de 45-jarige Essam El Hadary. Hij kan straks de oudste speler ooit op een WK worden.

Na een wat onrustige beginfase kwam België vlot op voorsprong via Lukaku. Kort daarna schoot Hazard raak.

Gezapig

Martinez na rust vier andere Belgen in het veld en hield Hazard, Lukaku en Dries Mertens aan de kant. Het duel kreeg een gezapig karakter, waarin Egypte totaal ongevaarlijk was. Fellaini scoorde vlak voor het eindsignaal.

De Belgen spelen 11 juni hun laatste test voor het WK tegen Costa Rica.