Nieuws/Sport
2137198
Sport

'Raheem Sterling is het zwarte schaap van Engeland'

Raheem Sterling

Raheem Sterling

Met het op zijn been getatoeëerde geweer is Raheem Sterling een week voor de start van het WK hét gespreksonderwerp in Engeland.

Raheem Sterling

Raheem Sterling

Oud-international Rio Ferdinand is bang dat Engeland zijn beste speler al de nek om heeft gedraaid voordat het WK is begonnen. "Elk toernooi wordt er een zwart schaap aangewezen. Chris Waddle was het zwarte schaap in 19960, Gareth Southgate in 1996, David Beckham in 1998, Phil Neville in 2000 en Wayne Rooney in 2006. Dit jaar is het Raheem. Wat kan iedereen die tatoeage nu schelen?", vraagt de voormalig verdediger van onder meer Leeds United en Manchester United zich af.

Sterling heeft inmiddels verteld dat zijn tatoeage een eerbetoon is aan zijn vader, die in Jamaica werd doodgeschoten. "Toen ik twee jaar was, is mijn vader neergemaaid. Doodgeschoten. Ik heb mijzelf de belofte gedaan dat ik nooit van mijn leven een gun zal aanraken. Ik schiet alleen met mijn rechtervoet."

Lees het hele verhaal over Raheem Sterling, zijn tatoeage en de ophef in Engeland in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van donderdag 7 juni.