Nieuws/Sport
2137436
Sport

Engelse WK-verdediger onthult: 'Ik zat in depressie'

Danny Rose houdt Kenneth Omeruo achter zich in het oefenduel met Nigeria.

Danny Rose houdt Kenneth Omeruo achter zich in het oefenduel met Nigeria.

Raheem Sterling weet momenteel de aandacht in Engeland op zich gericht met het getatoeëerde geweer op zijn been, maar een week voor de start van het WK is er nóg een Engels international in de spotlights getreden.

Danny Rose houdt Kenneth Omeruo achter zich in het oefenduel met Nigeria.

Danny Rose houdt Kenneth Omeruo achter zich in het oefenduel met Nigeria.

Met een openlijk relaas in verschillende Engelse kranten onthult verdediger Danny Rose dat hij afgelopen seizoen lange tijd met een depressie heeft gekampt, die grotendeels veroorzaakt werd door zijn blessureleed.

Knieblessure

"Ik ben aan het begin van dit seizoen getest en toen werd de diagnose depressie gesteld", zegt de linksback van Tottenham Hotspur. "Toen had ik het gevoel dat ik gelijk weg moest bij Tottenham." Rose miste de eerste twee maanden bij de Spurs vanwege een knieblessure en maakte pas half oktober in het Champions League-duel met Real Madrid zijn eerste minuten.

"Ik wilde tijdens die blessure niet meer voetballen, niet meer naar de psycholoog", kijkt de linksback terug. "Vrienden wilden met mij afspreken, maar ik wilde niet. Ik ging vaak naar huis en gelijk naar bed. Ik werd geadviseerd om geen operatie te ondergaan, maar ik weet niet hoeveel pillen en injecties ik wel niet heb genomen om fit te worden."

Familiedrama

Rose werd in die periode ook getroffen door een familiedrama. "Niemand weet dit, maar mijn oom heeft zelfmoord gepleegd tijdens mijn herstelperiode. Dat heeft mijn depressie wel verergerd. Ik heb mijn moeder en vader niets verteld over wat er met mij aan de hand was. Ze zullen waarschijnlijk erg boos zijn als ze dit lezen, maar ik wilde het tot nu voor mezelf houden."

De Engelse bond, staf en selectie van de nationale ploeg hebben Rose enorm geholpen in zijn herstel, vertelt de linkspoot. "Zij zijn mijn redding gebleken. Ik kan bondscoach Gareth Southgate en de medische staf niet genoeg bedanken. Het was erg zwaar en de hulp van de dokter en psycholoog hebben me enorm geholpen. Ik neem nu niets meer en ben weer helemaal goed. Ik kan wel zeggen dat ik de gelukkigste speler in de nationale ploeg van Engeland ben."