Sport/Voetbal
2138724097
Voetbal

Voetbalicoon Pelé ontkracht woorden van zijn zoon: ’Het gaat goed met me’

Pelé, foto uit 2014.

Pelé, foto uit 2014.

„Het gaat goed met me”, aldus voetballegende Pelé, die in oktober 80 jaar hoopt te worden. Hij neemt afstand van de woorden die zijn zoon eerder deze week sprak. Edinho liet toen weten dat de slechte gezondheid de meervoudig wereldkampioen uit Brazilië depressief maakt.

Pelé, foto uit 2014.

Pelé, foto uit 2014.

„Hij is erg fragiel”, zei Edinho over de conditie van zijn beroemde vader. „Na zijn heupoperatie is hij eigenlijk nooit meer de oude geworden. Ik kan me zijn gemoedstoestand wel voorstellen. Voor de wereld is hij altijd een soort van koning geweest en nu kan hij nauwelijks nog lopen. Dat is moeilijk te verwerken.”

Edinho zei verder: „Hij schaamt zich ervoor hoe hij eraan toe is. Hij wil niet meer naar buiten en niet meer worden gezien. Hij wil eigenlijk het huis niet meer uit. Waarschijnlijk leidt hij voor de rest van zijn leven een teruggetrokken bestaan.”

Volgens Pelé valt het allemaal wel mee. „Ik accepteer mijn fysieke beperkingen, maar ik probeer zoveel mogelijk door te gaan. Ik heb goede en slechte dagen, maar dat is normaal voor iemand van mijn leeftijd. Ik ben niet bang en vertrouw in alles wat ik doe.”