Nieuws/Sport
2139328
Sport

'Ronaldo heeft beslist over toekomst bij Real'

Cristiano Ronaldo kust het logo van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo kust het logo van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo wil weg bij Real Madrid. Dat meldt de Portugese sportkrant Record. De club zou de financiële eisen van zijn absolute sterspeler niet willen inwilligen.

Cristiano Ronaldo kust het logo van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo kust het logo van Real Madrid.

Woensdag zaten de vertegenwoordigers van Ronaldo samen met de clubleiding om te onderhandelen over de toekomst. De Portugees zou te weinig waardering voelen.

“Het gaat niet om geld, maar om erkenning”, zo liet Record optekenen. Ronaldo’s contract werd sinds 2016 niet meer verlengd en sindsdien heeft hij twee keer de Gouden Bal gewonnen en loodste hij Real tweemaal naar winst in de Champions League.

De 33-jarige aanvaller zou een moeilijke relatie hebben met Real-voorzitter Florentino Pérez. Die zou vorig jaar na het binnenhalen van de Champions League beloftes hebben gedaan over een nieuw contract en die later hebben verbroken.

Neymar

Bovendien hebben de andere twee absolute wereldsterren, Lionel Messi en Neymar, de afgelopen twee jaar wél flinke contractsverbeteringen gekregen. Ronaldo vindt dat de combinatie van al die factoren hem recht geeft op hetzelfde.

Ronaldo zou openstaan voor aanbiedingen uit Frankrijk, Engeland en Italië. De Madrileense club zou Ronaldo eventueel wel willen laten vertrekken om plaats in te ruimen voor een andere sterspeler, waarschijnlijk Neymar. Die laatste speelde tot 2017 nog voor aartsrivaal FC Barcelona. Het valt dus te betwijfelen of een transfer naar De Koninklijke hem door de supporters in dank zal worden afgenomen.

Ronaldo liet eerder al verstaan dat voorzitter Pérez grote toegiften zou moeten doen om hem langer aan zich te kunnen binden. "Ik zou graag heel mijn leven bij Real blijven, maar dat hangt af van Florentino."