Sport/Wielrennen
2139417
Wielrennen

'Ik kan niet blind blijven voor interesse andere teams'

Van Aert waarschuwt ploegleiding

Wout Van Aert in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Wout Van Aert in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Wout Van Aert kende dit voorjaar een uitstekende campagne op de weg. De wereldkampioen veldrijden eist nu dat zijn ploeg actie onderneemt zodat hij volgend seizoen écht kan meedoen om de zeges.

Wout Van Aert in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Wout Van Aert in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen.

De 23-jarige Belg rijdt voor het nietige Veranda’s Willems-Crelan. Bijna geheel op eigen kracht verraste Van Aert in maart en april met puike resultaten in de Strande Bianche (derde), de Ronde van Vlaanderen (negende) en Parijs-Roubaix (dertiende).

De eeuwige concurrent van Mathieu van der Poel eist volgend jaar meer zijn steun van zijn ploeg. Hij waarschuwt dat als zijn baas Nick Nuyens er niet in slaagt om enkele sterke knechten te contracten, hij mogelijk vertrekt. 

"Ik heb met Nick Nuyens gesproken. Op de weg wil ik in een team zitten dat WorldTour-waardig is. Mijn ploegmaats doen zeer hard hun best, maar er is een beperkt budget", aldus Van Aert in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Ik verlang in eerste instantie duidelijkheid van mijn huidige ploeg. Hoe gaat het er de komende jaren uitzien? Komt er broodnodige, aanzienlijke versterking? Ik denk dat ik wel recht heb op een krachtig signaal. Maar dat signaal kwam er tot dusver nog niet. Ik heb nog een contract voor één jaar, we zien wel wat de toekomst brengt."

Van Aert heeft al verscheiden belletjes van geïnteresseerde teams gekregen. "Ik kan niet blind blijven voor de interesse van andere teams. Ik geef het nog even de tijd, maar ook niet té lang meer. Hoe sneller ik vanaf nu weet waar ik aan toe ben, hoe beter."