2139420
Tennis

Spanjaard heeft na regenpauze geen kind aan Schwartzman

Nadal na dip simpel naar halve finale

Nadal weer naar de halve finale in Parijs

Nadal weer naar de halve finale in Parijs

Rafael Nadal heeft voor de elfde keer in zijn carrière de halve finale van Roland Garros bereikt.

Nadal weer naar de halve finale in Parijs

Nadal weer naar de halve finale in Parijs

De Spaanse gravelkoning hervatte - na de regenval van woensdag - zijn kwartfinalewedstrijd tegen de Argentijn Diego Schwartzman en had daarna geen kind meer aan zijn tegenstander: 4-6, 6-3, 6-2 en 6-2. 

Lees ook: - Nadal verliest set op Roland Garros na 37(!) setzeges - Regen gooit roet in het eten op Roland Garros

Voor de regen op woensdag had Nadal namelijk wél alle moeite met de taaie Argentijn. Voor het eerst in 37 sets verloor de Spanjaard een set op Roland Garros. 

Regen

In de tweede set pakte Schwartzman opnieuw een voorsprong. Bij een stand van 3-2 in het voordeel van de Argentijn begon het te regenen en kwamen de paraplu's te voorschijn. Daarop besloot de scheidsrechter de partij te onderbreken.

Na een half uur kwamen beide tennissers weer terug op het gravel. Nadal verscheen als herboren. Na een kwartier had de gravelspecialist zijn achterstand omgezet in een 5-3 voorspong en mocht hij serveren voor de setwinst, maar opnieuw gooide regen roet in het eten.

Schwung

Op donderdag had Nadal zijn ouderwetse schwung op het Franse gravel weer te pakken en won hij eenvoudig de tweede, derde én vierde set.

De tienvoudig winnaar treft daarin Juan Martin del Potro. Ook deze kwartfinale werd woensdag afgebroken vanwege de regen. De andere finalist komt uit het duel tussen Dominic Thiem en Marco Cecchinato.