Sport/Voetbal
2139950833
Voetbal

Hoffenheim-clubarts draagt opmerkelijke regels voor ’coronavoetbal’ aan

Bundeliga-logo

Bundeliga-logo

HOFFENHEIM - De Bundesliga moet op zaterdag 16 mei achter gesloten deuren weer van start gaan. Hoffenheim-arts Thomas Frolich (61) heeft enkele nogal opmerkelijke coronamaatregelen aangedragen.

Bundeliga-logo

Bundeliga-logo

Zo vindt de clubarts dat er in plaats van corners, gewoon ingegooid moet worden. Daarnaast bepleit hij in het Duitse Bild dat er geen directe vrije trappen genomen zouden moeten worden. Mocht er toch een muurtje gevormd moeten worden, zou dit alleen kunnen met openingen tussen elke speler om het contact te minimaliseren.

Ook stelt Frolich voor dat scheidsrechters bij gering contact al fluiten voor een overtreding, zodat er niet te snel blessures ontstaan. „Want als ik te nauw lichamelijk contact heb, heb ik een klein probleem als arts.” Ook meent hij dat spelers niet een hand moeten geven na een overtreding, maar ’sorry’ zeggen.

De clubarts van Hoffenheim vindt dat alle spelers mondmaskers moeten dragen, omdat ’voetbal het juiste voorbeeld kan geven aan andere sporten’. Hij voegt toe: „We moeten rekening blijven houden met het virus en de volgende stap zetten, want het kan maanden duren voordat er een vaccin is.”

Er zijn in Duitsland bijna 170.000 besmettingen van het coronavirus geconstateerd en er zijn meer dan 7000 doden gevallen.