Nieuws/Sport
2140697
Sport

Engelse bokser wil snel tegen Joshua vechten

Fury voelt zich als vrijgelaten goudvis

Tyson Fury is vol bravoure in aanloop naar zijn rentree.

Tyson Fury is vol bravoure in aanloop naar zijn rentree.

Tyson Fury maakt zaterdag zijn rentree in de ring. De Engelse bokser, die uit een diep dal is geklommen, is helemaal klaar voor zijn terugkeer. 

Tyson Fury is vol bravoure in aanloop naar zijn rentree.

Tyson Fury is vol bravoure in aanloop naar zijn rentree.

"Ik voel me als een goudvis die vast heeft gezeten in een kom en eindelijk de rivier waar ik thuishoor weer in mag", stelde Fury, die in Manchester lijnrecht tegenover de Armeen Sefer Seferi staat, tijdens de persconferentie. 

De zwaargewicht kampte de afgelopen jaren met depressies en werd bovendien betrapt op het gebruik van cocaïne. De afgelopen maanden werkte hij keihard aan zijn terugkeer. Hij is naar eigen zegegn inmiddels weer in topvorm. 

"Ik zou zaterdag iedereen aan kunnen", aldus de 29-jarige Fury. "Ik zou niet met Seferi boksen als ik niet het gevoel zo hebben dat ik ook een Anthony Joshua aan zou kunnen." 

Tyson Fury en Sefer Seferi trappen lol tijdens de stare down.

Tyson Fury en Sefer Seferi trappen lol tijdens de stare down.

Fury hoopt zijn één jaar jongere landgenoot ooit nog eens te treffen. Mocht het zover komen, dan geeft hij zichzelf een uitstekende kans. "Ik ben in de ring nooit een uitslover geweest en dat zal ik ook nooit worden. Ik ben een taaie door de wol geverfde veteraan. Ik heb meer ervaring dan wie dan ook. Ik kijk ook niet naar al die anderen, ze lijken allemaal op elkaar. Ze kunnen maar één ding en dat is hopen op een gelukkige voltreffer. Helaas werkt dat niet bij mee. Je moet meer kunnen dan dat om mij te verslaan."

De ongeslagen Fury is echter wel degelijk op zijn hoede voor Seferi, die 23 van zijn 24 partijen won. "Ik had een veel makkelijkere tegenstander kunnen uitkiezen, maar ik heb een partij nodig die lang duurt, aangezien ik al ruim duizend dagen niet meer heb gevochten. Seferi is een lastige tegenstander. Hij heeft een leeuwenhart en zal alles doen om te winnen."

The Gypsy King won op 28 november 2015 door een overwinning op Wladimir Klitschko de zwaargewicht-titels bij de bonden WBA en WBO. Hij stond die kampioensgordels vanwege zijn dopingschorsing af en inmiddels zijn de titels in het bezit van Joshua.