2141242
Tennis

Roemeense veel beter dan Muguruza

Halep naar finale Roland Garros

Halep is blij met haar winst op Muguruza.

Halep is blij met haar winst op Muguruza.

Simona Halep heeft de finale van Roland Garros bereikt. De Roemeense was veel sterker dan haar opponente Garbiñe Muguruza : 6-1, 6-4. 

Halep is blij met haar winst op Muguruza.

Halep is blij met haar winst op Muguruza.

Halep, als eerste geplaatst in Parijs, verpulverde haar Spaanse tegenstandster in de eerste set. Ze liep binnen een kwestie van tijd naar een voorsprong van 4-0 uit. Uiteindelijk werd het 6-1. 

In de tweede set probeerde Muguruza het over een andere boeg te gooien. Dat werkte goed, want de Roland Garros-kampioene van 2016 kwam al snel zowaar een break voor. De Spaanse liep uit naar 4-2, maar Halep is de laatste wedstrijden niet te stoppen.

Vier keer scheepsrecht?

De tweevoudig finaliste op het gemalen baksteen van Parijs vocht zich met enkele powerstrokes terug in de set en wist uiteindelijk de set en dus ook de wedstrijd naar zich toe te trekken: 6-4. 

De Roemeense stond drie keer eerder in een grandslamfinale. Tot twee keer toe verloor ze in Parijs. Afgelopen januari was Caroline Wozniacki in de eindstrijd van de Australian Open te sterk. Zaterdag gaat ze op voor haar vierde kans. ,,Ik ben blij dat ik weer in de finale sta en ik hoop het beter te doen dan vorig jaar'', aldus Halep.

Ze treft in de finale de Amerikaanse Sloane Stephens.