2141682
Wielrennen

Toepasselijke zege 'wolf' Alaphilippe

Julian Alaphilippe wint en wil het weten.

Julian Alaphilippe wint en wil het weten.

Julian Alaphilippe hengelde donderdag in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné de 38e seizoenszege binnen voor The Wolfpack, zoals de bijnaam van de rennersgroep van QuickStep-Floors luidt. De Fransman had een zeer toepasselijke dag uitgekozen om te zegevieren.

Julian Alaphilippe wint en wil het weten.

Julian Alaphilippe wint en wil het weten.

Onderweg moest namelijk de Col du Mont Noir worden bedwongen, oftewel de zwarte berg. Een naam die niet uit de lucht is komen vallen. Om een gevaarlijke roedel wolven weg te jagen is ooit een gedeelte van het bos rond de top in de brand gestoken. Het plan liep echter uit de klauwen, waarna een groot zwart kraterlandschap ontstond. 

De 'wolvenberg' had donderdag echter geen vat op de 25-jarige puncher, die zonder problemen over de top geraakte. Op de slotklim toonde hij aan hoe sterk hij echt was. In een sprintje bergop versloeg hij zonder veel moeite Daniel Martin, Geraint Thomas en Romain Bardet.

Voor Alaphillipe was het zijn vijfde zege van het jaar. Eerder zegevierde het 'bijtertje bergop' al in de Waalse Pijl en won hij ritten in de Ronde van het Baskeland en de Colombia Oro y Paz.

Lees ook: Alaphilippe sprint bergop naar zege