Nieuws/Sport
2142173
Sport

Club Brugge haalt aanvaller eerstedivisionist NEC

Arnaut Groeneveld verkast naar België.

Arnaut Groeneveld verkast naar België.

Club Brugge heeft zich versterkt met NEC'er Arnaut Groeneveld. De 21-jarige aanvaller heeft voor vier jaar getekend bij de Belgische landskampioen.

Arnaut Groeneveld verkast naar België.

Arnaut Groeneveld verkast naar België.

"Ik ben echt héél blij dat ik naar Club kan komen. Ik had heel wat aanbiedingen, maar heb bewust gekozen voor Club Brugge", aldus de buitenspeler van Jong Oranje.

"De historie en resultaten van het afgelopen seizoen waren al mooi, maar ik heb enkele wedstrijden kunnen zien en was echt onder de indruk van de fans. In Brugge zijn die uniek."

Technisch directeur Remco Oversier van NEC is trots op de transfer. "De afgelopen periode was er vanuit binnen- en buitenland interesse voor Arnaut, die zich het afgelopen jaar geweldig heeft ontwikkeld bij NEC. Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België. Dit is een groot compliment voor onze staf, die Arnaut zijn kwaliteiten verder hebben ontwikkeld, maar ook zeker voor onze scouting, die hem in 2016 naar de club hebben gehaald."

NEC, dat Groeneveld in april 2016 oppikte uit de jeugdopleiding van PSV, casht behoorlijk met de overgang. "Met de transfer van Arnaut naar Club Brugge hebben we naast een flinke transfersom ook een goede bonusconstructie en doorverkoop bedongen, waardoor dit ook op de lange termijn een uitstekende deal is voor de club."

Groeneveld speelde 46 duels voor NEC. In die wedstrijden verzorgde hij 14 goals en 17 assists. Bij Club Brugge treft hij landgenoten Ruud Vormer, Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn, die afgelopen seizoen was verhuurd aan AZ.