Nieuws/Sport
2142518
Sport

Salah belt met vader rapper

Wijnaldum opent deur voor Yes-R

Mo Salah en Yes-R.

Mo Salah en Yes-R.

Een aantal maanden geleden ging een wens van Yes-R in vervulling. Na een thuisduel van Liverpool ontmoette hij zijn idool Mo Salah.

Mo Salah en Yes-R.

Mo Salah en Yes-R.

"Via Georginio Wijnaldums zaakwaarnemer Humphry Nijman ben ik met Gini in contact gekomen. Hij nodigde me uit, maar de door de buikgriep kampende Wijnaldum speelde zelf niet. Zijn neefje appte Salah, maar wist niet of hij het berichtje had gelezen", aldus de rapper.

Skybox

"Wijnaldum en Salah hebben een skybox naast elkaar, dus besloot ik te wachten. Door hem in het Egyptisch aan te spreken, trok ik zijn aandacht. Hij zei: ’Hé, jij bent die jongen waar Gini het over heeft gehad. Daarna hebben we staan chillen en praten en heeft hij zelfs nog even met mijn vader gebeld. Hij is echt een supernormale jongen die zo mijn buurjongen had kunnen zijn", zegt Yes-R.

"Hij investeert in het dorp waar hij vandaan komt en dat inmiddels een Mo Salah-school en -ziekenhuis heeft. Hij is getrouwd met de vrouw die als meisje bij hem op de middelbare school zat. En als hij naar Egypte gaat, zit hij niet in de meest luxe loungeclubs van Caïro, maar in hetzelfde koffiehuisje waar hij al zijn hele leven komt. Dat siert hem. Hij is zó ongelooflijk succesvol, maar eigenlijk een heel verlegen jongen.”

Lees ook: 'Voetbalmaf Egypte tussen hoop en vrees' in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van vrijdag 8 juni.