Sport/Autosport
2143
Autosport

Brand Magnussen,Verstappen vijfde

SEPANG - Max Verstappen heeft gisteren in de twee vrije trainingen op het circuit van Sepang in Maleisië respectievelijk de zevende en de vijfde tijd genoteerd. De snelste tijd van de dag kwam op naam van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen was in de moordende hitte met 1.34,944 een fractie sneller dan zijn teamgenoot Nico Rosberg (1.35,177), die momenteel de WK-stand aanvoert.

,,Beide sessies gingen nier slecht”, reageerde Verstappen op zijn negentiende verjaardag. In de vroege ochtend had de Red Bull-coureur van het team nog een grote verjaardagstaart ontvangen. ,,De short runs (op kwalificatietempo, red.) kunnen nog wat beter, maar de racesnelheid ziet er zeer goed uit. De auto voelt goed aan. Het is ook een lekker circuit. Hier kan ik precies doen wat ik wil, lekker de auto de bochten insmijten. Dat is sowieso positief”, aldus Verstappen, die zich zondag zegt te richten op een podiumplaats.

De eerste training werd tijdelijk stilgelegd door een brand in de pitstaat aan de Renault-bolide van Kevin Magnussen. Op het moment dat het team de wagen de pitbox in wilde duwen, schoten er plotseling vlammen uit de motor tevoorschijn. Het duurde tien minuten alvorens het vuur definitief gedoofd was en het Franse team de situatie onder controle had. De oorzaak bleek later te zitten in nieuwe onderdelen in het brandstofsysteem.