Sport/Voetbal
2143807457
Voetbal

Jong FC Utrecht verzuimt aan te sluiten bij top Eerste Divisie

Jong FC Utrecht-captain Mitchell van Rooijen

Jong FC Utrecht-captain Mitchell van Rooijen

UTRECHT - Jong FC Utrecht is er maandagavond niet in geslaagd om aansluiting te vinden met de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht-captain Mitchell van Rooijen

Jong FC Utrecht-captain Mitchell van Rooijen

De ploeg van trainer René Hake kwam op Zoudenbalch niet verder dan 1-1 tegen Helmond Sport, en kwam daarmee op veertien punten. Jong Ajax, FC Eindhoven en Almere City hebben eveneens dat aantal. Bij een zege waren de Utrechtse beloften al die ploegen gepasseerd en naast Excelsior op de vierde plaats terecht gekomen.

De bezoekers kwamen na een kwartier op voorsprong en dankten daarvoor doelman Fabian de Keijzer. Hij werkte een schot van Orhan Dzepar in eigen doel. Via een kopbal van Junior van der Velden werd het vijf minuten na rust gelijk.

Jong AZ gelijk

Ook bij Jong AZ-FC Den Bosch (2-2) kwam er geen winnaar. Via Azzedine Dkidak namen de bezoekers de leiding, maar goals van Thijs Oosting en Ferdy Druijf kantelden het duel in het voordeel van de thuisclub. Ruben Rodrigues tekende tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Druijf kreeg in de slotfase dé kans om de Alkmaarse beloften aan de zege te helpen, maar de Uitgeester miste een strafschop. Dat was Danny Verbeek namens FC Den Bosch eerder in de tweede helft ook al overkomen.