2145991
Autosport

Haas waarschuwt eigen coureurs

Romain Grosjean in actie in zijn Haas.

Romain Grosjean in actie in zijn Haas.

Kevin Magnussen en Romain Grosjean moeten tijdens het Grand Prix-weekeinde in Canada op hun tellen passen.

Romain Grosjean in actie in zijn Haas.

Romain Grosjean in actie in zijn Haas.

Beide coureurs zijn door de teamleiding van Haas gewaarschuwd dat ze niet mogen crashen. Het team heeft een nieuw aerodynamisch pakket mee, maar van elke onderdeel is nog maar één exemplaar beschikbaar.

"We wilden de update echter per se meenemen naar Canada. Soms moet je gewoon de stap wagen, anders blijf je er maar mee wachten", aldus teambaas Gunter Steiner, die weet dat een aerodynamisch voordeeltje zeer goed van pas komt op de lange rechte stukken in Montreal.

Maar niet alleen wat de vernieuwde onderdelen betreft heeft het team een tekort. In verband met de vele ongelukjes van Magnussen en Grosjean tijdens de eerste zes races heeft de renstal nog weinig onderdelen van het standaardpakket.

"We hebben de laatste tijd behoorlijk wat crashes gehad. Iedereen binnen het team is op de hoogte van de situatie. We proberen het zo goed mogelijk te managen. Maar liever geen crashes dit weekeinde!", stelt Steiner in gesprek met Autosport.

Magnussen verwacht geen problemen. "Natuurlijk is het fijn om voldoende reserve-onderdelen tot je beschikking te hebben, dan voel je je toch wat veiliger, maar ik was niet van plan om dit weekeinde van de baan te vliegen. Volgens mij komt het wel goed."

Grosjean is wat minder stellig. "Natuurlijk zal ik proberen voorzichtiger te zijn, maar van ons als coureurs wordt verwacht dat we honderd procent geven in de auto. Er is dus altijd een risico. Het blijft Formule 1. Er kan altijd iets gebeuren."