Sport

International Ajax met privévliegtuig van Everton naar Engeland gevlogen

Everton legt Klaassen in de watten

Door Mike Verweij

Davy Klaassen tekent bij Everton

Davy Klaassen tekent bij Everton

@Everton

Davy Klaassen heeft zijn grote internationale transfer na vier volle seizoenen bij Ajax op zak. Alvorens de aanvoerder van de Amsterdammers donderdagavond een vijfjarig miljoenencontract tekende, legde Everton hem in de watten.

Davy Klaassen tekent bij Everton

Davy Klaassen tekent bij Everton

@Everton

Klaassen werd in het blauwe deel van Liverpool als een vorst onthaald. "Het was een lange, maar mooie dag”, zegt zijn zaakwaarnemer Sören Lerby. "Davy is ontzettend blij met deze deal.”

Dat Klaassen als een grote meneer bij Everton, de club van Ronald Koeman, binnenkomt, blijkt niet alleen uit de gigantische transfersom van 28,5 miljoen euro die de nummer zeven van de afgelopen Premier League neerlegde, maar ook uit het feit dat voor het bezoek aan Engeland kosten noch moeite werden gespaard. De international ontpopte zich in zijn Ajax-jaren tot nuchter no-nonsense type, maar is verguld met de koninklijke ontvangst.

Via de achterzijde van The Hague/Rotterdam Airport, waar het Jet Center is gevestigd, meldde Klaassen zich donderdagochtend samen met zijn begeleiders van Essel Sports, Sören en Kaj Lerby. Daar stond een privéjet van Everton klaar.

Lees alles over de dag van Davy Klaassen in de Premium-editie van Telesport.

Lees meer over