Sport/Voetbal
2146597488
Voetbal

Boëtius succesvol geopereerd aan tumor: ’Gezegend en bevoorrecht’

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius heeft een succesvolle operatie ondergaan. Bij de 28-jarige Rotterdammer werd onlangs een tumor in een testikel aangetroffen. „De operatie is achter de rug en goed verlopen”, schrijft Boëtius op Instagram bij een foto waarop hij in een ziekenhuisbed te zien is.

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius

De oud-speler van Feyenoord stapte afgelopen zomer over van 1. FSV Mainz 05 naar Hertha BSC. Boëtius speelde zes wedstrijden in de Bundesliga voor Hertha, waarvan twee als basiskracht. De eenmalig international van het Nederlands elftal staat nu echter voorlopig aan de kant.

Gezegend

„Bedankt allemaal voor de hartverwarmende en opbeurende woorden”, aldus Boëtius, die steunbetuigingen kreeg van heel wat bekende voetballers en clubs. „Ik voel me daardoor gezegend en bevoorrecht. Speciale dank aan Hertha BSC en de medische staf voor de hulp.”

Ruim twee maanden geleden werd bij Sébastien Haller ook al een tumor in een teelbal ontdekt, kort nadat hij van Ajax was overgestapt naar Borussia Dortmund. Bij de Ivoriaanse international bleek de tumor kwaadaardig te zijn. Haller moest daarom beginnen aan een chemotherapiebehandeling en kan de komende maanden niet voetballen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop