Sport/Voetbal
21466841
Voetbal

Kostas Lamprou naar Vitesse

Kostas Lamprou stapt over van Ajax naar Vitesse.

Kostas Lamprou stapt over van Ajax naar Vitesse.

AMSTERDAM - Kostas Lamprou (27) zet zijn loopbaan voort bij Vitesse.

Kostas Lamprou stapt over van Ajax naar Vitesse.

Kostas Lamprou stapt over van Ajax naar Vitesse.

De reservedoelman die uit zijn contract liep bij Ajax en transfervrij mocht vertrekken, wordt dinsdag in Arnhem gekeurd. In het Gelredome ligt een contract voor één seizoen voor hem klaar.

Bij Ajax spraken de staf en zijn medespelers zeer positief over Lamprou, die in het thuisduel met SC Heerenveen als vervanger van André Onana evenwel een slechte beurt maakte. Naast Onana moest hij ook Bruno Varela en Dominik Kotarski voor zich dulden. Daarom werd besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

Vitesse was er als de kippen bij en kaapte de oud-doelman van onder meer Feyenoord en Willem II voor de neus van meer geïnteresseerde Nederlandse clubs weg. Eerste doelman Remko Pasveer is in Arnhem nog steeds herstellende van een handblessure, en mocht diens rentree nog even op zich laten wachten, dan staan er voor Lamprou direct een of meer interessante confrontaties op het programma. Vitesse opent de competitie thuis tegen en Ajax en gaat de week daarna op bezoek bij Willem II, uitgerekend de laatste twee werkgevers van de Griekse keeper.

Vooral voor Sparta zijn de druiven zuur. De Rotterdammers hadden gerekend op Lamprou als nieuwe doelman en grepen eerder deze transferwindow ook al mis toen Robbin Ruiter een rol als reservekeeper bij PSV verkoos boven een verblijf op Het Kasteel.