Nieuws/Sport
2146744
Sport

Basketballer is 'niet verrassend'

Trump slaat terug richting LeBron

LeBron James is niet verrast.

LeBron James is niet verrast.

Het winnende basketbalteam in de finale van de NBA is dit jaar niet welkom in het Witte Huis. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag tegen verslaggevers.

LeBron James is niet verrast.

LeBron James is niet verrast.

Sterspelers LeBron James (Cleveland Cavaliers) en Stephen Curry (Golden State Warriors) zeiden eerder deze week dat ze een bezoek aan het Witte Huis zouden overslaan als hun team de finale zou winnen. Volgens de twee zou niemand uitgenodigd willen worden.

"Ik heb hen niet uitgenodigd. Ik nodigde LeBron James niet uit en ik nodigde Steph Curry niet uit. We zullen geen van beide teams uitnodigen", vertelde Trump verslaggevers in het Witte Huis.

"Het is niet verrassend en tekenend voor hem", zei James. "Het winnen van een Super Bowl, een Stanley Cup, de World Series, een NBA-kampioenschap of een nationaal kampioenschap is veel groter dan een uitnodiging voor het Witte Huis. Vooral met hem daar."

Golden State heeft in de NBA Finals nog één overwinning nodig. Het leidt met 3-0.

Trump zei dat de ijshockeyers van Washington Capitals, de winnaar van de Stanley Cup, waarschijnlijk wel een uitnodiging zullen ontvangen.