Nieuws/Sport
2147494
Sport

Jahanbakhsh wint met Iran

Alireza Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh

Iran heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het wereldkampioenschap voetbal gewonnen.

Alireza Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh

Invaller Karim Ansarifard van Olympiakos Piraeus maakte tegen Litouwen 2 minuten voor tijd het enige doelpunt in Moskou: 1-0. AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh, topscorer van de eredivisie, deed de gehele wedstrijd mee bij Iran. Reza Ghoochannejhad van sc Heerenveen bleef op de reservebank.

Iran bereikte op een laat moment een akkoord met Litouwen voor het spelen van een oefenwedstrijd. Eerder zegden Griekenland en Kosovo af. Op het WK is Iran ingedeeld in een groep met Marokko, Spanje en Portugal.

Ook zege Kroatië

Kroatië heeft in Osijek een nipte zege geboekt op Senegal, dat net als de Kroaten later deze maand actief is op het WK. In de tweede helft boog Kroatië een achterstand om in een zege van 2-1.

Ismaila Sarr opende kort na de rust de score voor de Senegalezen. Ivan Perisic maakte na dik een uur gelijk en Andrej Kramaric zette in de 78ste minuut de eindstand op het bord. Bij Kroatië startten sterspelers Luka Modric, Mario Mandzukic en Ivan Rakitic in de basis. De twee laatstgenoemden werden gewisseld.

Kroatië treft op het WK in groep D Nigeria (16 juni), Argentinië (21 juni) en IJsland (26 juni). Senegal neemt het in groep H op tegen Polen (19 juni), Japan (24 juni) en Colombia (28 juni).