2147694
Autosport

’Ik ga vanavond naar hetzelfde restaurant’

Snelle Verstappen juicht niet te vroeg

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen heeft tijdens de eerste twee vrije trainingen in Canada zijn visitekaartje afgegeven.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Limburger klokte in beide oefensessies de snelste tijd, maar bleek gepokt en gemazeld genoeg om te weten dat het nog weinig zegt over de kwalificatie van zaterdag (20.00 uur Nederlandse tijd).

„Natuurlijk is het positief dat de auto er goed uitziet, maar we weten dat Mercedes en Ferrari tijdens de laatste kwalificatierun hun motor opendraaien”, aldus Verstappen. „Je ziet nu al dat wij op de rechte stukken wat verliezen, dus het wordt lastig. Maar verder zag het er goed uit. We hebben alles kunnen doen wat we wilden.”

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo had tijdens de tweede vrije training wel wat problemen met zijn RB14, maar kwam later nog wel opnieuw de baan op. De Australiër klokte de derde tijd, achter Kimi Räikkönen. De Fin was dik een tiende van een seconde langzamer dan Verstappen. In de eerste omloop hield de Nederlander Lewis Hamilton net achter zich, gevolgd door Ricciardo.

Op de vraag wat Verstappen de avond ervoor had gegeten, reageerde hij als volgt: „Nou, ik heb wel een goed diner gehad. Dus ik ga vanavond naar hetzelfde restaurant.”