Nieuws/Sport
2147994
Sport

'Blind zag mij als een moeilijke jongen bij Ajax'

Mbark Boussoufa met de bal aan de voet.

Mbark Boussoufa met de bal aan de voet.

Mbark Boussoufa, die ook de kans had om voor Oranje uit te komen maar al sinds 2006 het shirt van Marokko draagt, kijkt niet om in wrok. Boussoufa stapt komende week als veelvuldig international met een prachtige carrière in het vliegtuig naar Rusland voor het WK. Waarom zou hij bitter zijn? Hij heeft alles meegemaakt.

Mbark Boussoufa met de bal aan de voet.

Mbark Boussoufa met de bal aan de voet.

En toch houden sommige dingen hem nog wel eens bezig "Achteraf ben ik misschien wel te vroeg bij Ajax vertrokken, maar dat kwam omdat ik in die tijd (Boussoufa was 17 jaar, red.) in onmin leefde met Danny Blind. Hij was hoofd opleidingen en zag me als een moeilijke jongen. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom, al heb ik wel een keer iets teruggezegd. Dat had ik misschien niet moeten doen, want Danny was iemand die heel veel had gewonnen met Ajax en vond dat niet zo leuk. Het punt was dat ik in de A2 zou blijven en dat wilde ik niet. Het was belangrijk om me door te ontwikkelen.”

"Mijn keuze viel uiteindelijk op Chelsea en het eerste jaar in Londen ging heel goed. Ik mocht zelfs af en toe met het eerste meetrainen. Maar in de zomer daarna kwam Roman Abramovich, die tien spelers kocht en de jeugd eigenlijk geen kans meer zou geven. Ik wilde terug naar Nederland, dat bleek uiteindelijk heel moeilijk. Veel clubs waren aanvankelijk enthousiast, maar haakten plotseling af. Het leek alsof er slecht over me was gesproken.”

Lees het hele artikel met Mbark Boussoufa in De Telegraaf Extra van zaterdag 9 juni