Nieuws/Sport
2148095
Sport

Warriors weer kampioen ten koste van LeBron

Klay Thompson van de Golden State Warriors met de bokaal

Klay Thompson van de Golden State Warriors met de bokaal

CLEVELAND - Opnieuw hebben de basketballers van Golden State Warriors de NBA-titel in de wacht gesleept. Ze wonnen ook het vierde duel met Cleveland Cavaliers in de finale (108-85) en stelde zo het derde kampioenschap in vier jaar veilig.

Klay Thompson van de Golden State Warriors met de bokaal

Klay Thompson van de Golden State Warriors met de bokaal

Met 37 punten was Stephen Curry wederom van grote waarde bij de regerend kampioen, die voor de vierde keer op rij de finale bereikte. Elke keer waren de Cavaliers van superster LeBron James de tegenstander. Alleen in 2016 trok die ploeg aan het langste eind.

In het derde kwart liepen de Warriors uit naar een flinke voorsprong, waardoor de spanning daarna totaal was verdwenen. Met slechts 23 punten kon ook James het tij niet keren. Het thuisteam legde zich in het vierde kwart erbij neer dat de Warriors dit jaar opnieuw de sterkste zijn. James bekende na afloop dat hij de laatste drie wedstrijden met een geblesseerde hand heeft gespeeld. ,,Dat gebeurde in het eerste duel van de finale", zei hij. ,,Het was mijn eigen schuld. Ik deed mezelf pijn." James liet open of hij volgend seizoen nog bij de Cavaliers speelt. ,,Daar gaan we nu eens rustig over nadenken."

Aan de kant van Golden State werd Kevin Durant uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de finale. Die eer viel hem ook vorig jaar ten deel. Vrijdag had hij met 20 punten, 12 rebounds en 10 assists een groot aandeel in de vierde zege op rij van zijn ploeg in de finale over vier gewonnen duels. ,,Dat is leuk, maar wat maakt het uit. We hebben het met z'n allen gedaan", zei Durant.

Voor de winnende trainer Steve Kerr kwam de titel niet als een verrassing. ,,Dat klinkt misschien arrogant", besefte hij. ,,Maar dit zag ik wel aankomen. Maar als je me drie jaar geleden had verteld dat we zo succesvol zouden worden dan had ik het nooit geloofd."