Sport/Tennis
2148234
Tennis

'Belgisch parket verdenkt Nederlandse tennissers van matchfixing'

Matchfixing in het tennis

Matchfixing in het tennis

In het Belgische matchfixing-onderzoek rond een goksyndicaat zijn er bij het Federaal Parket in België twee Nederlandse tennissers in beeld als verdachten. Het Federaal pakket wil niet zeggen om wie het gaat. Volgens de Volkskrant gaat het om tennissers Boy Westerhof en Antal van der Duim.

Matchfixing in het tennis

Matchfixing in het tennis

Eerder deze week verrichtte de Belgische justitie 21 huiszoekingen in het onderzoek, dat zich richt op een Armeens-Belgische criminele organisatie die sinds 2014 proftennissers omkoopt om de uitslag van wedstrijden te manipuleren. Er werden 13 aanhoudingen verricht. 

"In het Belgische dossier zijn de Nederlandse tennissers op dit moment verdachte’, zegt Eric Van Der Sypt van het Federaal Pakket in de Volkskrant. "Of deze twee uiteindelijk worden vervolgd, hangt af van het verhoor en verder onderzoek."

Van der Duim en Westerhof raakten in 2014 in opspraak na een onderlinge wedstrijd. De Nederlanders zouden een challengerwedstrijd in Duitsland hebben ’verkocht’. Het viel op dat eveneens Armeense gokkers massaal bleven geloven in Van der Duim, terwijl hij in het begin flink achterkwam op tegenstander Westerhof. Maar beiden ontkenden omgekocht te zijn. De opvallende gedragingen van de internetgokkers was voor hen ook een raadsel, lieten ze De Telegraaf destijds weten. „Misschien zat er wel iemand op de tribune steeds te bellen toen de wedstrijd kantelde”, liet Westerhof toen weten. „Laat dat onderzoek maar komen”, zeiden de twee toen. Dat onderzoek kwam er inderdaad. Voor zover bekend is daadwerkelijke omkoping nooit bewezen. 

Lees ook: Game, set, match, fix