Sport/Tennis
2148357
Tennis

Halep hoopt op eerste eindzege in grandslam

Slaat Halep eindelijk toe?

Simona Halep

Simona Halep

PARIJS - Na drie verloren grandslamfinales hoopt Simona Halep zaterdag eindelijk de boeken in te gaan als winnares van een major. De Amerikaanse Sloane Stephens, die vorig jaar de US Open won, wil dat voorkomen.

Simona Halep

Simona Halep

Bijna een jaar geleden, op 10 juli 2017, stevende Halep af op haar eerste grandslamtitel. Ze stond met 6-4 en 3-0 voor tegen Jelena Ostapenko, maar het ging toch nog mis. Ook vier jaar geleden greep ze in Parijs al naast de titel.

Begin dit jaar mocht de 26-jarige Halep op de Australian Open op herkansing, maar wederom werd ze tweede. De Deense Caroline Wozniacki, tot op dat moment ook nog zonder hoofdprijs op het hoogste podium, bleek te sterk.

,,Ik heb drie keer een finale verloren, maar er is niemand overleden'', relativeerde Halep. ,,Ik denk dat ik meer zelfvertrouwen heb, omdat ik veel ervaring heb.''

Halep kende in Parijs een valse start door de eerste set te verliezen van de Amerikaanse Alison Riske. Verder in het toernooi stond ze alleen tegen Angelique Kerber nog een set af.

De 25-jarige Stephens beleefde vorig jaar in New York een primeur en strandde begin dit jaar op de Australian Open al in de openingsronde. Los van haar partij in de derde ronde, toen ze zich in de beslissende set met 8-6 langs Camila Giorgi worstelde, won ze dit jaar op Roland Garros alles in 'straight sets'.

De finale begint om 15.00 uur.