Sport/Autosport
2149455
Autosport

Verstappen verklaart: 'Er zitten een paar azijnzeikers tussen'

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen maakt zich naar eigen zeggen totaal niet druk over de kritiek die hij dit seizoen heeft gekregen. 

Max Verstappen

Max Verstappen

Na prima trainingen (drie keer de snelste) en de uitstekende kwalificatie voor de Grand Prix van Canada hoopt de Red Bull-coureur een vlekkeloos weekend zondag te bekronen met minimaal een podiumplaats.

In Monaco had Verstappen na zijn crash in de vrije training al netjes gereageerd op alle vragen over incidenten in dit Formule 1-seizoen en benadrukt dat hij net als in China een fout had gemaakt. Toen hij donderdag in Canada van een Engelse journalist opnieuw zo’n vraag kreeg, liet hij duidelijk weten dat hij daar niet meer van gediend was en grapte hij zelfs over het geven van een kopstoot.

De held

"Die kritiek is natuurlijk niet fijn, maar het raakt mij nooit", legt Verstappen nu uit. "Eenmaal in de auto doet het niks met me. Het motiveert me ook niet extra. Dat zou anders betekenen dat ik normaal iets niet goed doe. Op een gegeven moment is het genoeg, maar sommige mensen zijn gewoon zo. Er zitten met name in het buitenland een paar van die azijnzeikers tussen. Misschien mogen ze mij niet, maar dat is dan wederzijds. Als het goed gaat, ben je de held. Gaat het even minder, dan zijn ze gelijk heel negatief. Dat is niet altijd even netjes."

Lees ook: Verstappen start als derde in GP van Canada Herbeleef de kwalificatie voor de GP van Canada Verstappen: 'Dit belooft wat voor de race'