Nieuws/Sport
2149505
Sport

Zusjes Smulders op oranje podium bij WK BMX: 'Wat supervet'

Laura Smulders

Laura Smulders

Ongekend Nederlands succes bij het WK BMX in Bakoe. Na de race stonden op het podium liefst drie landgenoten, met als extra bijzonder tintje dat de zusjes Laura en Merel Smulders het goud en zilver pakten. Judy Baauw was goed voor brons.

Laura Smulders

Laura Smulders

Aanvankelijk lag de Amerikaanse Alise Willoughby op kop, maar zij ging in een bocht onderuit. Daardoor kon Laura Smulders als eerste passeren, met in haar kielzog zusje Merel en Baauw als nummer drie. 

"Ik heb echt een superdag gehad. In de finale was ik bij de start niet als beste weg, maar maakte ik meer snelheid op het tweede stuk. In de bocht zag ik mijn kans en moest die grijpen. Daarbij raakte Willoughby mijn achterwiel en kwam ten val", aldus Smulders. "Toen ik over de finish kwam hoorde ik dat Merel en Judy achter mij tweede en derde werden. Wat een supervet podium."

Zus Merel Smulders wilde vooral genieten in de finale. "Ik was meer zenuwachtig voor Laura, omdat ik weet dat zij deze titel heel graag wilde. En dan komen we vervolgens als één en twee over de finish."