2149951
Autosport

Verstappen heeft niets te klagen: 'Het ziet er heel goed uit'

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen ziet de Grand Prix van Canada vol vertrouwen tegemoet. "Het ziet er heel goed uit voor de race”, aldus de 20-jarige Limburger.

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen vervolgt: "Ik heb sowieso niets te klagen tot nu toe. We starten op een zachtere band dan Ferrari en Mercedes, dat is op dit circuit ook een voordeel.” De coureur van Red Bull vertrekt vanavond om 20.10 uur in Montreal vanaf de derde plek.

Zelfs in een veel mindere auto slaagde Verstappen er vorig jaar in om na de start op te rukken van plaats vijf naar twee, maar de Renault-motor in zijn RB13 hield er toen snel mee op. Nu lijkt hij zich daar geen zorgen over te hoeven maken. "Maar ook als het bij de start niet lukt en ik in dezelfde positie blijf, moet ik me op mezelf blijven concentreren. Het lijkt erop dat wij beter met die hypersoft-banden overweg kunnen. De auto werkt gewoon het hele weekeinde al super.”

Lees het premium verhaal over Verstappen in Canada.

Lees ook: Herbeleef de kwalificatie GP Canada: Verstappen op 3 Verstappen grapt: 'Dan geef ik je een kopstoot' Verstappen verklaart: 'Er zitten een paar azijnzeikers tussen' 'Max Verstappen is nog steeds heel goed en talentvol'