2150358
Tennis

Sluiter: 'Een 7,5 of 8 voor seizoen Bertens'

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Van het gravel van Parijs naar het gras van Rosmalen. Kiki Bertens heeft de teleurstelling over haar uitschakeling in de derde ronde van Roland Garros inmiddels van zich af gezet en richt haar pijlen nu op succes op het Libema Open. 

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De Nederlandse begon goed aan de grandslam in Frankrijk, schakelde twee Wit-Russische opponenten uit, maar vond haar Waterloo in de strijd met de Duitse Angelique Kerber. "Natuurlijk was dat een teleurstelling", vertelt ze. "Ik was die wedstrijd zo dichtbij de winst en kreeg veel kansen. Als het dan net niet lukt in een grandslam, baal je extra. Maar je moet toch door. Ik heb een paar dagen rust genomen en ben nu klaar voor de wedstrijden op gras."

Dat wordt een uitdaging voor Bertens, die er geen geheim van maakt dat ze beter uit de voeten kan op gravel. "Het liefst was ik ook nog een paar weken doorgegaan op gravel", lacht ze. "Maar ik bereid me zo goed mogelijk voor op gras. We hebben een goed plan gemaakt voor hoe ik de komende weken wil gaan spelen. Waarom gravel mij beter ligt dan gras? Op gras is het veel moeilijker bewegen."

Haar coach Raemon Sluiter kijkt met trots terug op het gravelseizoen van zijn pupil, met als hoogtepunt haar finaleplaats in Madrid. "Ze heeft resultaten behaald die ze voorheen in haar carrière nog nooit behaald had. Dus ondanks dat we meer hadden gewild in Nürnberg en Parijs, moeten we haar toch een 7,5 of 8 opplakken voor dit gravelseizoen."

In de eerste ronde van het toernooi in Rosmalen, het Libema Open, treft Bertens ditmaal een Russische opponent, wiens naam amper uit te spreken is. Maar niet voor Bertens: "Natalia Vikhlyantseva."