Nieuws/Sport
2151292
Sport

Herlings schrijft Franse Grand Prix op zijn naam

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Op motorcrosser Jeffrey Herlings staat dit seizoen geen maat.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Of de KTM-rijder uit het Brabantse Oploo nu een superstart heeft zoals in de eerste manche van de Grand Prix van Frankrijk of een minder begin in de tweede heat, dat maakt voor hem niet uit. Hij wint gewoon. Op het Circuit du Puy de Pourray in Saint Jean d'Angely liet Herlings na de dubbele winst al weer zijn achtste grandprixzege van het seizoen noteren, zijn 75e in zijn glanzende carrière die nu nog bestaat uit drie wereldtitels in de MX2-klasse.

In de MXGP met 450cc-machines is Herlings echter flink op weg om ook in de koningsklasse van de motorcross het hoogste te bereiken. Hij versterkte zijn leiding in de WK-stand tot 62 punten voorsprong op zijn naaste belager en rivaal Antonio Cairoli.

Dacht de Italiaan in de tweede manche aan een riante voorsprong voldoende te hebben om dichter bij Herlings te komen, dan kwam de regerend wereldkampioen bedrogen uit. De Nederlander wist na zijn slechte start een achterstand van 14 seconden goed te maken om drie minuten voor de reguliere tijd Cairoli met een 'cleane' actie te passeren. In de twee slotronden gaf de Italiaan zich gewonnen en nam genoegen met de tweede plaats in de race en in de daguitslag, waarin de Sloveense oud-wereldkampioen Tim Gajser met zijn Honda derde werd.

Herlings' team- en streekgenoot Glenn Coldenhoff werd vijfde en zevende in de manches.