2151418
Wielrennen

Sagan wint tweede etappe in Zwitserland

Peter Sagan

Peter Sagan

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven.

Peter Sagan

Peter Sagan

De Slowaakse wereldkampioen van Bora-hansgrohe was de snelste in een massasprint in Frauenfeld na 155 kilometer. Hij klopte de Colombiaan Fernando Gaviria en de Australiër Nathan Haas in de sprint.

Kruijswijk

De Australiër Michael Matthews van Sunweb werd vierde, Steven Kruijswijk was de beste Nederlander op de tiende plaats. De leiderstrui blijft om de schouders van de Zwitser Stefan Küng van BMC. 

Een kopgroep van vier, met daarbij de Zwitser Michael Albasini, werd op 27 kilometer van de streep bijgehaald. In de slotkilometers regende het nog aanvallen, onder anderen van de Belg Jasper Stuyven. Gaviria probeerde zijn concurrenten te verrassen op het laatste rechte stuk. Sagan reageerde echter attent en koos het wiel van de Colombiaanse sprinter van Quick-Step. De Australiër Haas van Katusha kwam net te laat.

Voor de Slowaak is het de zestiende zege in de Ronde van Zwitserland. In 2018 wist de wereldkampioen pas vier keer te winnen, maar daarbij zaten wel de zeges in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix.