Nieuws/Sport
2152144
Sport

Verstappen: 'De race was helaas nét te kort'

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen had alleen aan het begin en tegen het einde van de race even uitzicht op meer dan de derde plaats, maar slaagde er echter niet in Valtteri Bottas te passeren.

Max Verstappen

Max Verstappen

"Het was een goede race, ik heb ervan genoten", zei Verstappen desondanks aan de finish in Montreal. De Nederlandse coureur was vanaf de derde plek en gestart en probeerde Bottas, de nummer 2 van de startopstelling, in de eerste bocht in te halen. De Fin wist zijn positie echter te verdedigen en reed daarna snel weg bij Verstappen. Pas in de laatste rondes kreeg hij de Mercedes van Bottas weer in zicht.

"Ik moest vroeg een pitstop maken, want de hypersoft-banden waren er al snel aan. Op de supersofts had ik een goede snelheid te pakken. Ik kon het gat naar Bottas verkleinen, maar helaas was de race net te kort", zei Verstappen. "Het was een goede race, we waren heel competitief."

Zijn tweede podiumplaats dit seizoen bracht Verstappen in de WK-stand op 50 punten, waarmee hij nog steeds de nummer 6 is. Sebastian Vettel, de winnaar in Montreal, nam met 121 punten de leiding over van Lewis Hamilton (120). Bottas nestelde zich met 86 punten op plek 3, vlak voor Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Verstappen eindigde in Montreal als vierde en kwam zo op 84 punten.

Lees ook:  Verstappen pakt derde plaats in Grand Prix Canada VIDEO - Enorme crash Stroll en Hartley in GP Canada  Verstappen grapt: 'Dan geef ik je een kopstoot'   Verstappen verklaart: 'Er zitten een paar azijnzeikers tussen'   'Max Verstappen is nog steeds heel goed en talentvol'