2152164
Autosport

Alonso in mineur naar Le Mans

Fernando Alonso

Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft weinig plezier beleefd aan zijn 300e race in de Formule 1.

Fernando Alonso

Fernando Alonso

De 36-jarige coureur van McLaren moest de Grand Prix van Canada na 42 ronden staken. De Spanjaard wist zijn sputterende bolide wel terug te brengen naar de pits, maar stapte daar uit. Een probleem met de uitlaat betekende het einde van de race voor Alonso, die juist op jacht was naar punten.

De Spanjaard werd in Montreal uitgebreid gehuldigd voor zijn jubileumrace in de koningsklasse van de autosport. Alonso, de wereldkampioen van 2005 en 2006, had zich als veertiende gekwalificeerd voor de race. Alonso won één keer de Canadese Grand Prix, in 2006 in een Renault.

De veteraan doet volgende week mee aan de 24 Uur van Le Mans, in een Toyota. Alonso wil in navolging van Graham Hill de 'Triple Crown' veroveren. De Grote Prijs van Monaco heeft hij al binnen, nu moet hij ook 'Le Mans' en de Indy 500 nog winnen.

Lees ook:  Verstappen pakt derde plaats in Grand Prix Canada VIDEO - Enorme crash Stroll en Hartley in GP Canada  Verstappen grapt: 'Dan geef ik je een kopstoot'   Verstappen verklaart: 'Er zitten een paar azijnzeikers tussen'   'Max Verstappen is nog steeds heel goed en talentvol'