Nieuws/Sport
2152410
Sport

Barcelona bijt zich vast in Frenkie de Jong

Frenkie de Jong houdt Elson Hooi van ADO achter zich.

Frenkie de Jong houdt Elson Hooi van ADO achter zich.

FC Barcelona heeft zich zondagmiddag opnieuw bij Ajax gemeld voor Frenkie de Jong. De Catalanen hebben zich vastgebeten in de 21-jarige middenvelder die voor Ajax de status ’niet te koop’ heeft.

Frenkie de Jong houdt Elson Hooi van ADO achter zich.

Frenkie de Jong houdt Elson Hooi van ADO achter zich.

De clubleiding van FC Barcelona lijkt dat maar niet te respecteren en probeert met Marc Overmars en De Jongs zaakwaarnemer Ali Dursun om de tafel te komen. De Spaanse kampioen is desnoods bereid De Jong nog een jaar in de Johan Cruijff ArenA te stallen, maar zelfs naar een verkoop en terug-huurconstructie hebben Overmars en zijn mede-directieleden nog geen oren.

Wonderkind Rodrygo

Barcelona geeft echter niet op, weet dat De Jong ook hoog op de verlanglijst van de nog kapitaalkrachtigere clubs PSG en Manchester City staat en wil een Rodrygo-debacle voorkomen. De Spaanse topclub was lang met het Braziliaanse wonderkind bezig, maar Rodrygo lijkt naar Real Madrid te gaan.

Het feit dat de Catalanen naar verluidt al meer dan 40 miljoen euro voor De Jong over hebben en hem zelfs een seizoen willen terug verhuren, geeft wel aan hoe gecharmeerd de clubleiding van hem is. Dat ook Pep Guardiola (City) hem wil inlijven, is voor Barça de ultieme bevestiging dat De Jong klaar is voor de top.

Andere prioriteiten

Volgens insiders bij Ajax zou De Jong zelf nog het liefst een jaar blijven. Door zijn blessure heeft hij de fans nog niet laten zien wat hij wil en de middenvelder zou als landskampioen willen vertrekken. Barcelona wil haast maken met een afspraak, maar Ajax heeft op dit moment andere prioriteiten: de inkomende transfers van Dusan Tadic en Lisandro Magallan en de afronding van de verkoop van Justin Kluivert.