Nieuws/Sport
2152417
Sport

AS Roma nadert vraagprijs Ajax voor Kluivert

Justin Kluivert

Justin Kluivert

AS Roma en Ajax denken maandag of dinsdag dan eindelijk de transfer van Justin Kluivert (19) af te ronden.

Justin Kluivert

Justin Kluivert

Beide clubs steggelden afgelopen weekeinde nog over de min of meer gegarandeerde bonussen die Ajax verlangde, maar inmiddels nadert AS Roma de Amsterdamse vraagprijs.

Lees ook: FC Barcelona bijt zich vast in Frenkie de Jong

En de hoofdprijs krijgt Ajax zeker, zoals het er nu naar uitziet. De Amsterdammers incasseren ruim 17,5 miljoen euro vast, maar dat bedrag zal – mits Kluivert geregeld aan spelen toekomt – door bonussen zo goed als zeker oplopen naar een bedrag tussen de 21 en 22 miljoen euro.

Italiaanse media meldden vrijdag dat Kluivert zijn vakantie in Spanje had afgebroken en spoorslags naar Italië was vertrokken, maar in werkelijkheid wachtte de buitenspeler op Ibiza rustig af. Een dezer dagen zal hij – zodra Ajax en AS Roma een klap op de deal geven – alsnog in Rome verschijnen, zijn vijfjarige contract ondertekenen en als volgende aanwinst worden gepresenteerd. De Romeinen haalden eerder Ante Coric (Dinamo Zagreb), Ivan Marcano (FC Porto) en Bryan Cristante van Atalanta Bergamo.

AS Roma heeft ook nog steeds zijn zinnen gezet op Hakim Ziyech, voor wie de club zich officieel bij Ajax meldde. De middenvelder van Ajax en Marokko heeft zoals Telesport meldde inmiddels een persoonlijk akkkoord voor een vijfjarig contract, maar de geboden en gevraagde transfersom liggen nog ver uit elkaar.