Sport/EK voetbal
215261942
EK voetbal

Stefan de Vrij over Inter-teamgenoot Christian Eriksen: ’Ik zat met kippenvel te kijken, het was tien minuten doodstil’

Stefan de Vrij

Stefan de Vrij

AMSTERDAM - Stefan de Vrij schrok vanzelfsprekend ook erg toen zijn ploeggenoot van Inter, Christian Eriksen, tijdens Denemarken-Finland ineens in elkaar zakte op het veld. „Ik zat met kippenvel te kijken. Het was tien minuten doodstil.”

Stefan de Vrij

Stefan de Vrij

Hij vervolgt op het persmoment van Oranje. „Ik schrok enorm. Ik had hem laatst nog aan de lijn. Het is echt een hele goede jongen en dan is het wel erg schrikken. Gelukkig kwamen we er vrij snel achter dat hij het naar omstandigheden goed maakt. Daar zijn we heel blij mee. ”

De foto die Eriksen dinsdagochtend de wereld inslingerde, deed De Vrij ook goed. „Dat zag er goed uit en dat is fijn om te zien.” Hij heeft De Deen nog niet gesproken. „Ik heb hem een appje gestuurd, maar logischerwijs nog geen reactie. In de groepsapp van Inter liet hij al snel van zich horen gelukkig en wisten we al dat het goed ging.”

De Vrij heeft niet zoals Daley Blind getwijfeld om niet te spelen tegen Oekraïne, maar het hield hem wel bezig. „Ik had moeite met slapen, je denkt er toch de hele tijd aan. Je bent toch met je gedachtes bij hem. Het was dan ook een andere voorbereiding als andere keren.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop