Nieuws/Sport
2152671
Sport

FC Groningen troeft Feyenoord af

PSV hofleverancier oud-Eredivisionisten op WK

Ajax levert negen voormalige Eredivisie-spelers.

Ajax levert negen voormalige Eredivisie-spelers.

Naast de vijftien voetballers die in het afgelopen seizoen bij een club uit de Eredivisie onder contract stonden, doen 45 spelers mee aan het WK die in het verleden uitkwamen op het hoogste niveau in Nederland. Daaruit heeft TELESPORT twee fictieve selecties samengesteld, die de komende weken niet zouden misstaan in Rusland.

Ajax levert negen voormalige Eredivisie-spelers.

Ajax levert negen voormalige Eredivisie-spelers.

Van de groep oud-Eredivisionisten is PSV hofleverancier. Dertien spelers, onder wie Jefferson Farfan (Peru), Cassio Ramos (Brazilië) en Dries Mertens (België), droegen het shirt van PSV.

Ajax is een goede tweede met negen voormalige Eredivisie-spelers, waarbij Luis Suarez (Uruguay) het meest in het oog springt. Ook Filipe Luis (Brazilië) en Mbark Boussoufa (Marokko) waren actief voor de Amsterdamse club, maar speelden nooit in de Eredivisie.

Zes WK-gangers speelden ooit bij FC Groningen: Dusan Tadic (Servië), Marcus Berg (Zweden), Andreas Granqvist (Zweden), Filip Kostic (Servië), William Troost-Ekong (Nigeria) en natuurlijk Uruguay-spits Luis Suarez.

VVV-Venlo ’levert’ met Maya Yoshida (Japan), Ahmed Musa (Nigeria), Nordin Amrabat (Marokko) en Keisuke Honda (Japan) vier spelers af, eentje minder dan FC Twente maar eentje meer dan Feyenoord en AZ.

RKC Waalwijk tekent als oud-Eredivisionist opvallend genoeg toch nog voor drie deelnemers aan het WK: Thomas Vermaelen (België), Jan Vertonghen (België) en Michael Krohn-Dehli (Denemarken).