Nieuws/Sport
2157063
Sport

Feyenoord en Kayserispor bijna akkoord over Bilal

Bilal Basacikoglu

Bilal Basacikoglu

Bilal Basacikoglu is dicht bij een overgang van Feyenoord naar het Turkse Kayserispor.

Bilal Basacikoglu

Bilal Basacikoglu

De buitenspeler is momenteel in Turkije, maar moet nog medisch gekeurd worden en tot een persoonlijk akkoord komen met Kayserispor. 

Feyenoord en de Turkse club zijn op een haar na akkoord over Basacikoglu, die in De Kuip nooit echt doorbrak. De aanvaller kwam in 2014 over van SC Heerenveen als grote belofte, maar kon die in Rotterdam nooit inlossen. Het publiek in De Kuip was uiterst kritisch op Basacikoglu, die in 76 competitieduels zes keer scoorde.

De clubleiding van de Rotterdammers zag in dat het een moeilijk verhaal zou worden met de buitenspeler, die zich bijna niet doorontwikkelde. Na het behalen van het landskampioenschap in 2017 wierp Basacikoglu zich bij de huldiging op de Coolsingel wel op als grote gangmaker, maar met een uiterst domme rode kaart in het uitduel bij Vitesse afgelopen seizoen gooide Basacikoglu zijn eigen glazen in.

Net in dat duel kreeg Basacikoglu na een blessure van Sam Larsson de voorkeur van trainer Giovanni van Bronckhorst boven Jean-Paul Boëtius, maar met een rode kaart en een daaropvolgende lange schorsing zette de Turk zichzelf buitenspel.